Kolektívne zmluvy vyššieho stupňa zverejnené na stránke Úradu…

Kolektívne zmluvy vyššieho stupňa zverejnené na stránke Úradu vlády SR.Bratislava 14. decembra (TASR) - Vláda Slovenskej republiky na svojom stredajšom (13.12.) zasadnutí schválila návrh nariadení vlády Slovenskej republiky, ktorými sa ustanovujú zvýšené platové tarify štátnych zamestnancov a zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme okrem pedagogických a odborných zamestnancov a učiteľov vysokých škôl.

Kolektívne zmluvy vyššieho stupňa zverejnené na stránke Úradu vlády SR.Bratislava 14. decembra (TASR) – Vláda Slovenskej republiky na svojom stredajšom (13.12.) zasadnutí schválila návrh nariadení vlády Slovenskej republiky, ktorými sa ustanovujú zvýšené platové tarify štátnych zamestnancov a zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme okrem pedagogických a odborných zamestnancov a učiteľov vysokých škôl.
Ako vyplynulo z kolektívneho vyjednávania, platy zamestnancov v štátnej službe a príslušných zamestnancov vo verejnej správe sa od 1.januára 2018 zvyšujú o 4,8%. Finančný dopad na budúcoročný štátny rozpočet vrátane rozpočtu územnej samosprávy predstavuje sumu 124,3 milióna eur. Zvýšenie platových taríf o 4,8% bude zabezpečené v rámci rozpočtov verejnej správy na roky 2018 až 2020.
Obidve kolektívne zmluvy vyššieho stupňa pre zamestnancov štátnej aj verejnej správy sú od dnes zverejnené na webovom sídle Úradu vlády SR: https://www.crz.gov.sk/index.php?ID=3246504&l=sk v plnom znení.TASR informoval Úrad vlády SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy