Trh nájmov priemyselných nehnuteľností má potiahnuť sektor automotive

Najviac transakcií na trhu priemyselných nehnuteľností bolo v treťom kvartáli tohto roka uzatvorených v logistickom a automobilovom sektore. Situáciu na ňom charakterizuje stabilná aktivita v oblasti prenájmov. Informovala o tom poradenská spoločnosť CBRE Slovensko v aktuálnej správe o aktivitách na trhu priemyselných a logistických nehnuteľností v SR.
„Očakávame vysoký dopyt záujemcov o prenájom v tomto segmente, a teda aj intenzívnu aktivitu v oblasti prenájmov v nasledujúcom štvrťroku. Lídrom bude opäť sektor automotive, najmä dodávatelia pre automobilku Jaguar Land Rover,“ konštatuje CBRE.
V treťom kvartáli bol evidovaný prenájom priestorov s celkovou rozlohou 90.000 metrov štvorcových (m2). Takmer polovicu (48 %) tvorili zmluvy o budúcich prenájmoch. Táto situácia bola aj pri uzatvorení najväčšej zmluvy o budúcom prenájme z posledného obdobia, ktorá sa týkala priestorov pre spoločnosť C&A s rozlohou 30.000 m2 v CTP parku v Trnave.
Druhým najväčším kontraktom bolo obnovenie zmluvy na prenájom 12.000 m2 priestorov pre logistického operátora z oblasti automobilového priemyslu, spoločnosť Gefco, v parku ProLogis pri Senci.
Základná úroveň ceny prenájmu za m2 a mesiac priemerne vzrástla o 15 centov. „Na druhej strane, vysoký potenciál novej výstavby v tomto segmente vytvára tlak na trh a cenové podmienky, ktoré sú schopní nájomníci dosiahnuť,“ dodáva CBRE.

Súvisiace články

Aktuálne správy