Nadácia Pontis opäť ocení firmy, ktoré robia zodpovedné a férové aktivity

Firmy sa už môžu so svojimi projektmi uchádzať o ocenenie Via Bona Slovakia za rok 2017. Novinkou tohto ročníka je ocenenie za sociálne inovácie a dve špeciálne ceny. Nadácia Pontis toto podujatie organizuje už osemnásty raz.
Ocenenia budú udelené v siedmych kategóriách a novinkou bude cena za sociálne inovácie. „Chceme zdôrazniť projekty, ktoré adresujú dôležitý spoločenský problém a majú potenciál zmeniť prístup k riešeniu danej témy. Hodnotiaca komisia vyberie projekty, ktoré spoluprácou medzi súkromným, štátnym a neziskovým sektorom vytvárajú sociálnu, ako i ekonomickú pridanú hodnotu, a prispievajú tak k spoločnému dobru,“ objasnila riaditeľka nadácie Lenka Surotchak.
Ročník 2017 prinesie aj novinky v podobe špeciálnych cien. Jednou z nich je cena Zamestnávateľ ústretový k rodine, k rodovej rovnosti a rovnosti príležitostí. Tá sa udelí v spolupráci s Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Ďalšou bude Cena za príspevok k napĺňaniu Cieľov udržateľného rozvoja za rok 2017, ktorá bude udelená v spolupráci s Úradom podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu. Ocenia sa firmy, ktoré vo svojich hodnotách presadzujú niektoré z Cieľov udržateľného rozvoja, ktoré prijalo 193 krajín OSN.
O držiteľoch ocenení rozhoduje nezávislá porota zložená zo zástupcov biznisu, štátnej správy, mimovládneho sektora a vzdelávacích inštitúcií. Nadácia udelí aj Cenu verejnosti, o ktorej budú môcť ľudia rozhodnúť prostredníctvom hlasovania na webe www.viabona.sk. Galavečer Via Bona Slovakia sa uskutoční v apríli budúceho roka. Nominácie je možné posielať do 15. januára 2018.

Súvisiace články

Aktuálne správy