Britské priemyselné objednávky sú najväčšie za takmer 30 rokov

V rámci prieskumu Konfederácie britského priemyslu 28 % firiem z odvetvia spracovateľského priemyslu uviedlo, že ich objednávky v novembri stúpli, a iba 11 % konštatovalo, že objednávky klesli.

Celkové objednávky britského spracovateľského priemyslu v novembri vzrástli na najvyššiu úroveň od augusta 1988 a objednávky na export stúpli najvyššie za viac ako 20 rokov. Vyplýva to z prieskumu Konfederácie britského priemyslu (CBI), ktorého výsledky zverejnila v utorok na svojej internetovej stránke. V rámci oslovených firiem 28 percent uviedlo, že ich objednávky sú vyššie ako bežne a podľa 11 percent firiem sú ich objednávky menšie ako zvyčajne. Výsledkom je podľa metodiky CBI bilancia + 17 percent.

Pokiaľ ide o zahraničné objednávky, 26 percent firiem z odvetvia britského spracovateľského priemyslu uviedlo, že ich objednávky sú vyššie ako zvyčajne a podľa 6 percent oslovených sú zahraničné objednávky nižšie. Výsledná bilancia je + 20 percent. Objem výroby v uplynulých troch mesiacoch podľa 40 percent respondentov posilnil a 12 percent uviedlo, že produkcia sa zmenšila. Výsledná bilancia je + 28 percent.

„Britský spracovateľský priemysel opäť dosahuje silný výkon, keďže globálny rast a nižšia hodnota libry naďalej podporujú dopyt,“ uviedla Anna Leachová z Konfederácie britského priemyslu. „Neistota však stále brzdí investície a tlak na náklady zostáva silný,“ dodala.

Súvisiace články

Aktuálne správy