Ďalšia krádež Bitcoinov, hackeri si odniesli 31 miliónov dolárov

, techcrunch Foto: SITA/AP

Bitcoinu sa tento týždeň po prvýkrát podarilo prelomiť hranicu 8 000 dolárov, ale nebolo to príjemná jazda pre všetkých. Spoločnosť Tether, ktorá sa zaoberá konvertovaním fiatových mien na tokeny, dnes uviedla, že hackeri ju obrali o takmer 31 miliónov dolárov.

Spoločnosť Tether pracuje s USDT, digitálnym aktívom podporovaným cez americký dolár. Spoločnosť uviedla, že USDT vo výške 30 950,010 USD prevzal neznámy externý útočník z jej základnej peňaženky "prostredníctvom škodlivého postupu".

Tether však tvrdí, že má tokeny označené, čo znamená, že ich dokáže sledovať a zabrániť držiteľovi aby zamenil prostredníctvom ich služby.

Pre partnerov bola služba peňaženky pozastavená. Začalo sa vyšetrovanie incidentu, pričom firma vydá aktualizáciu softvéru pre partnerov, ktorý zabráni obehu ukradnutých mincí v rámci systému tým, že ich v podstate firma zamkne do údajnej hackerovej peňaženky.

Jedným z partnerov, ktorý používa Tether, je kryptoburza Bitfinex, ktorá pred rokom sama prišla o hackerským útokom o 119 756 Bitcoinov. V tom čase mali hodnotu 72 miliónov dolárov, ale dnes by to bolo viac než 950 miliónov dolárov.

Ako informuje Coindesk, incident vyvoláva ďalšie otázky týkajúce sa vzťahu medzi Tetherom a burzou Bitfinex. Údajne dvojicu spája rovnaký majiteľ, a objavili sa aj obvinenia že vzájomné prepojenie využívajú na manipuláciu trhu. Na margo aktuálneho útoku sa už objavili špekulácie, že by to celé mohlo byť zinscenované zvnútra.

Bitcoin zareagoval, keď vyšla správa, ale následne sa rýchlo zotavil.

Od začiatku roka 2017 sa cena najznámejšie digitálne meny zhodnotila o viac ako 700 percent. Spravodajské agentúry ale pripomínajú, že aj napriek rekordným hodnotám rastú rady kritikov krypto meny. Podľa nich je hodnota investície dávno v cenovej bubline, lenže pre časť obchodníkov na americkej Wall Street predstavuje až príliš veľký majetok na to, aby ho ignorovali.

Súvisiace články

Aktuálne správy