Osvetlenie na Námestí J. Vojtaššáka prešlo modernizáciou za 22.000 eur

Verejné osvetlenie Námestia Jána Vojtaššáka na sídlisku Brezovec v Dolnom Kubíne prešlo v týchto dňoch rekonštrukciou. Samospráva na ňu vyčlenila z rozpočtu mesta celkovo 22.000 eur. „Modernizácia svetiel prebehla nielen za účelom zvýšenia bezpečnosti občanov, ale aj pre skrášlenie okolia námestia vo večerných hodinách,“ ozrejmil pre TASR referent informovania verejnosti Mestského úradu (MsÚ) v Dolnom Kubíne Martin Buzna.
Rekonštrukcia deviatich kusov verejného osvetlenia sa uskutočnila na mestskom priestranstve pred Kostolom povýšenia svätého kríža. Účelom opráv bola obnova rozvodov pre vianočnú výzdobu námestia. „Okrem toho sme chceli zmodernizovať osvetlenie kostola v zmysle vypracovanej projektovej dokumentácie,“ vysvetlil vedúci odboru dopravy, miestneho hospodárstva a cestovného ruchu na MsÚ Dolný Kubín Miroslav Kosmeľ.
Podľa jeho slov boli na menej osvetlených miestach osadené aj päť metrov vysoké stožiare s led svietidlami. Pracovníci Technických služieb odstránili aj poruchy na zemnom vedení. „Taktiež pribudlo osvetlenie krytých schodov pod drevenou pergolou, kde smerovalo osem kusov led svietidiel,“ doplnil Kosmeľ. Nové svetlá dostal aj pomník biskupa Jána Vojtaššáka.
Výdavky súvisiace s prácou na inštalácii svetiel v okolí kostola uhradila Rímskokatolícka farnosť v Dolnom Kubíne.

Súvisiace články

Aktuálne správy