ČESMAD Slovakia sa dištancuje od pochybných dopravcov

Spoločnosť East Transport and Leasing, ktorá poskytuje vodičov belgickej spoločnosti North Sea Expres v prístave Zeebrugge, kde zadržali jej stodvanásť kamiónov, je schránková firma zaregistrovaná v Bratislave, ale jej spoločníkom a konateľom je belgický občan Dirk Callant.

Združenie cestných dopravcov SR ČESMAD Slovakia sa ostro dištancuje od takzvaných dopravcov s pochybnými spôsobmi fungovania. Spoločnosť East Transport and Leasing, s. r. o., (ETL), ktorá poskytuje vodičov belgickej spoločnosti North Sea Expres v prístave Zeebrugge, kde zadržali jej stodvanásť kamiónov, je schránková firma zaregistrovaná v Bratislave, ale jej spoločníkom a konateľom je belgický občan Dirk Callant. Kontrola v sídle belgickej firmy sa uskutočnila po sťažnostiach rumunských vodičov na zlé podmienky v práci a pre podozrenie zo sociálneho dumpingu.

„Firma zamestnáva rumunských vodičov a pravdepodobne nespĺňa podmienky podnikania na území Slovenskej republiky,“ informovala v pondelok agentúru SITA hovorkyňa ČESMAD-u Slovakia Martina Baumann v súvislosti s aktivitami ETL s tým, že ide o schránkovú firmu. „Vyzývame slovenské kompetentné orgány, aby uvedenú situáciu riešili, pretože vrhá zlé svetlo na našich poctivých dopravcov. Týmto zároveň vyzývame slovenských vodičov, ktorí pracujú pre takéto schránkové firmy, aby sa vrátili. Na Slovensku im vieme ponúknuť minimálne rovnaké, ak nie lepšie podmienky, ako majú tam,“ dodala Baumann.

Spoločnosť East Transport and Leasing, s. r. o., so sídlom v Bratislave bola založená v januári 2007. V predmete činnosti má uvedenú aj medzinárodnú cestnú nákladnú dopravu na základe povolenia vtedajšieho Krajského úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Bratislave z marca 2007, ako aj vnútroštátnu nákladnú cestnú dopravu či prenájom motorových vozidiel. Základné imanie firmy je 6,64 tis. eur. V minulom roku dosiahla tržby z predaja služieb 12,66 mil. eur, čo bolo medziročne viac o 4,5 %, resp. o 546,9 tis. eur. Zároveň vykázala zisk 16,8 tis. eur oproti takmer 508 tis. eur v roku 2015.

Súvisiace články

Aktuálne správy