Frontman Kiss, Gene Simmons: Šťastie sa nedá kúpiť za peniaze? Omyl!

, CNBC Foto: SITA/AP

Vo svojej nedávno vydanej knihe opisuje hudobník na základe vlastných obchodných skúseností, čo mo pomohlo získať moc.

"Moc a áno, peniaze, určite zvýšia vaše šance na to, aby ste boli vy a tí vôkol vás zdravší a šťastnejší," píše v knihe. Známy hudobník sa vyjadril, že každý, kto tvrdí niečo iné, sa mýli. "Za peniaze si určite kúpite šťastie," hovorí Simmons a pridáva príklad. "Predstavte si, že vaša matka potrebuje náhradu bedrového kĺbu, alebo že má rakovinu. Bez peňazí ste v —–," hovorí. "Ak sa vám podarí vyliečiť svoju matku alebo darovať na charitu alebo vychovávať  dieťa, či ochraňovať svoju rodinu – sú to vždy len peniaze, vďaka ktorým to dokážete."

Hudobník otvorene priznáva, že nezdieľa predstavu, v ktorej sú peniaze zanedbateľné a všetko, čo v živote potrebujete, je láska. "To je lož," hovorí a dodáva, že peniaze nie sú "romantickým nápadom". "Etiópska žena v kalaharijskej púšti v Afrike dáva svojmu dieťaťu všetku lásku, akú môže kedy dieťa prijať, ale to nestačí. Nemá žiadne peniaze ani moc," vysvetľuje Simmons. "Toto dieťa bude milované a zomrie v náručí."

Rocková hviezda dodáva, že peniaze sú životne dôležité, pretože vám umožňujú splniť vaše najzákladnejšie fyziologické potreby. Vo svojej knihe odkazuje na pyramídu hierarchie potrieb, s ktorou prišiel renomovaný psychológ Abraham Maslow. Teória hovorí o tom, ako sa ľudia starajú o veci, ktoré potrebujú na prežitie a ktoré k prosperite. Na samom dne pyramídy sú "fyziologické potreby", ktoré zahŕňajú jedlo, strechu nad hlavou a oblečenie. Na vyššom stupni sú potreby ako bezpečnosť, láska, úcta a sebarealizácia. Avšak, ako hovorí Simmons, nemôžete sa ani začať šplhať na pyramídu, ak nemáte peniaze na udržanie vašich najzákladnejších potrieb v jej spodnej časti.

Až keď máte peniaze na nákup položiek, ktoré potrebujete na prežitie, môžete začať s láskou, hovorí hudobník. "Najskôr peniaze, potom láska," hovorí a dodáva, že "ak sa stanete sk****synom, je lepšie byť bohatým sk****synom než biednym sk****synom."

Simmons opakuje, že nakoľko je dôležité získať peniaze, ak chcete byť šťastní. Za príklad dáva výhercov v lotérii. "Videli ste niekoho, kto vyhrá v lotérii 100 miliónov dolárov? Ako smutne vyzerá?" pýta sa sarkasticky. "Peniaze sú palivom života, bez peňazí sa nikam nedostanete," uzatvára hudobník.

Súvisiace články

Aktuálne správy