Občania sa o dôchodkoch dozvedia viac na poradenských dňoch

Poistenci, ktorí pracovali v Nemecku, Rakúsku a na Slovensku, budú mať príležitosť prediskutovať si otázky svojich dôchodkov počas medzinárodných poradenských dní v Poprade. „Uskutočnia sa v tamojšej pobočke Sociálnej poisťovne v dňoch 7. a 8. novembra a ich cieľom je poskytnúť poradenstvo poistencom a poberateľom dôchodkových dávok, ktorí získali obdobia poistenia v spomínaných troch krajinách,“ informovala Jana Hrabková z odboru komunikácie s verejnosťou Sociálnej poisťovne.
Odborníci pre oblasť dôchodkového poistenia budú pripravení odpovedať na ich otázky a pomôžu im pri riešení dôchodkových záležitostí. Záujemcovia si môžu dohodnúť termín stretnutia na telefónnom čísle +421 906 173 211 alebo emailom na nikola.sutovska@socpoist.sk. „Prednosť budú mať vopred objednaní klienti. Bezplatné poradenstvo však poskytneme aj ostatným záujemcom,“ upozornila Hrabková.
Pri telefonickom objednávaní je podľa nej potrebné okrem konkrétnej požiadavky na poradenstvo uviesť aj osobné údaje. V prípade, že ide o pozostalostnú dávku, treba uviesť aj údaje o zomretom poistencovi. „Prosíme účastníkov poradenských dní, aby si nezabudli priniesť osobné doklady a doklady týkajúce sa ich dôchodkového poistenia,“ zdôraznila Hrabková s tým, že poradenské dni organizuje Sociálna poisťovňa spolu s nemeckou dôchodkovou poisťovňou, rakúskou dôchodkovou poisťovňou a rakúskou poisťovňou pre živnostníkov.

Súvisiace články

Aktuálne správy