Firma Lear rozširuje výrobu, vytvorí vyše 400 nových miest

Spoločnosť bude mať k dispozícii novú halu, bude v nej kompletizovať sedadlá pre automobilku Jaguar Land Rover

Spoločnosť Lear, výrobca sedadiel pre automobilový priemysel, rozšíri svoje výrobné kapacity vo Voderadoch o novú halu, v ktorej bude kompletizovať sedadlá pre automobilku Jaguar Land Rover. Vďaka tejto investícii vytvorí viac ako 400 nových pracovných miest. V súčasnosti má spoločnosť Lear v CTParku Voderady k dispozícii montážnu halu s rozlohou 10 tisíc metrov štvorcových, v ktorej vyrába sedadlá pre automobilku PSA Group. V novembri pribudne ďalšia hala s rozlohou 14 tisíc metrov štvorcových , ktorá bude určená na výrobu sedadiel pre Jaguar Land Rover. Priestory si prenajíma od spoločnosti CTP, ktorá je medzinárodným priemyselným developerom. Informovala o tom spoločnosť CTP.

 

CTPark Voderady má aktuálne len jedného nájomcu, spoločnosť Lear. Výhodou tohto priemyselného parku je jeho strategická poloha, bezprostredná blízkosť diaľnice D1, blízkosť Trnavy (15 kilometrov) a Bratislavy (40 kilometrov). Na Slovensku má v súčasnosti päť aktívnych priemyselných parkov, využívajú ich dodávatelia pre automobilový priemysel.

V Trnavskom kraji bola v septembri miera evidovanej nezamestnanosti nižšia ako 3 %, v okrese Trnava klesla na 2,44 %. Zamestnávatelia v regióne majú problém s obsadzovaním voľných pracovných pozícií, čoraz častejšie preto využívajú pracovné sily zo zahraničia.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy