Prieskumy ukazujú, že klasické bankové pobočky sú pre nás stále dôležité

, PR článok

Hoci služby elektronického bankovníctva využíva intenzívne alebo pomerne často vo svojich bankách až 85 % Slovákov, z aktuálnych prieskumov vyplynulo, že pre drvivú väčšinu ľudí sú kamenné pobočky bánk stále veľmi dôležité.

Najviac ich za posledné roky otvorila Prima banka – banka s treťou najväčšou sieťou pobočiek a bankomatov.

Aj keď žijeme v digitálnej ére, drvivá väčšina Slovákov tvrdí, že tradičné pobočky bánk sú pre nich stále veľmi dôležité. „Chcem mať možnosť vybaviť maximum služieb cez internet banking, ale v prípade potreby mať nablízku pobočku svojej banky,“ tak znie zároveň odpoveď takmer  60 % Slovákov, ktorých sme sa opýtali, aký kontakt so svojou bankou preferujú.

Napriek tomu, že ľuďom bankové pobočky ani náhodou nie sú ľahostajné, väčšina významných slovenských bánk v posledných rokoch svoje pobočky viac zatvárala ako otvárala. Celkom proti prúdu ide Prima banka, ktorá už päť rokov pokračuje vo výraznom rozširovaní svojej siete pobočiek a bankomatov. Od roku 2012 rozšírila svoju sieť o 78 pobočiek a 199 bankomatov. Spolu so Slovenskou sporiteľňou a VÚB bankou je tak Prima banka jednou z troch bánk, ktoré svojimi pobočkami a bankomatmi pokrývajú všetkých 79 okresov Slovenska.

A ako je na tom vaša banka? Pozrite si aktuálny prehľad počtu pobočiek najvýznamnejších slovenských bánk.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy