Mánia sa stupňuje: Rodina predala úplne všetko, aby mohla investovať do bitcoinov

, AFP Foto: twitter;yolofamilytravel.com

Vlastný dom, sľubne sa rozvíjajúca spoločnosť, dve autá, motorka a niekoľko ďalších drobností. To bol všetko majetok istej holandskej rodiny, ktorého sa vzdala s jediným cieľom. Všetky peniaze získané z predaja svojich vecí investovali do bitcoinov. Informovala o tom agentúra AFP.

Päťčlenná rodina, otec, matka a ich tri dcéry, už tri mesiace žijú v jednom holandskom kempe. "Všetko sme predali, aby sme mohli investovať do bitcoinov. Na bitcoin sme vsadili úplne všetko,"prezradil otec Didi Taihuttu.

Tento tridsaťdeväťročný podnikateľ sa rozhodol pre dravý krok najmä preto, že hodnota bitcoinov v ostatnom čase raketovo narastá.


Aj keď v ostatných týždňoch jedna z najstarších kybernetických mien neustále posilňuje, výrazné kurzy smerom dole nie sú výnimočné. Európsky bankový úrad dokonca varoval spotrebiteľov, že neregulované virtuálne meny predstavujú veľké riziko, lebo vklady nie sú nijak chránené.

Taihuttu však počíta s tým, že investíciu v bitcoinoch bude držať niekoľko rokov. "Za dva, tri roky  môže stáť bitcoin viac ako 25 000 EUR," verí hlava rodiny. Počíta však s tým, že kurz môže klesnúť a prišili by o všetky peniaze. "Jednoducho nechceme žiť v strachu," dodal. Koľko presne investoval di kryptomeny prezradiť nechcel. "Bolo to úplne všetko," poznamenal. Podľa servera Casino News Daily by sa však malo ísť o niekoľko desiatok tisíc z rodinných úspor a všetky peniaze, ktoré rodina získala za predaj rodinného domu a malú firmu s 16 zamestnancami.

Taihuttovi, jeho dcéram i manželke tak teraz nezostáva nič iné, len čakať, ako sa bude kurz tejto virtuálnej meny v nasledujúcich mesiacoch a rokoch vyvíjať. Zatiaľ im rastúci kurz zarobil toľko peňazí, že si zaplatili bývanie v kempe, niečo minuli na bežnú spotrebu a ešte dokázali aj ušetriť.

Súvisiace články

Aktuálne správy