Koľko vás bude stáť zriadenie vlastného poboxu?

, PR článok

Životné situácie sú niekedy nevyspytateľné a človek sa s nimi nemusí vedieť vyrovnať. Nie vždy je to ale také jednoduché. Veľkou výhodou je v súčasnosti internet a možnosti, ktoré svojim používateľom poskytuje. Presne tak to bude aj v prípade, pokiaľ by ste potrebovali dostať svoju poštu pod kontrolu.

Pokiaľ často meníte svoje bývanie, cestujete za prácou mimo svoj trvalý pobyt, alebo vám majiteľ nehnuteľnosti, v ktorej bývate v podnájme nechce udeliť súhlas na prechodný pobyt, je tu aj iná možnosť. Využívanie trvalého pobytu v Bratislave a v  podobe evidenčného charakteru, je vám plne k dispozícii.

Čo tým získate?

Ak ste sa teda museli rozlúčiť s používaním vašej doterajšej adresy, alebo vám to jednoducho nevyhovuje. Môžete si vybaviť svoj prechodný pobyt v hlavnom meste veľmi jednoducho. K hlavným výhodám sa radí:

  • dôveryhodná adresa trvalého alebo prechodného bydliska
  • jednoduchší prístup do verejných inštitúcií, škôlok, škôl a nemocníc
  • 10 % zľava na cestovanie (električenka)

Vaša nová adresa z vás teda urobí plnohodnotného občana Bratislavy, čo vás bude oprávňovať na využívanie viacerých služieb.

Aký je postup zriadenia poboxu?

Veľmi jednoduchý a vybavíte ho aj cez internet. Stačí vyplniť objednávku na trvalý pobyt, na základe ktorej budú od vás vyžiadané najdôležitejšie a úradne overené dokumenty, ktoré musíte poslať na konkrétnu adresu, alebo doniesť osobne.

Pokiaľ sa bude jednať o fyzickú osobu, bude vystavená 100 % zálohová faktúra a po jej úhrade budete prihlásení na pobyt na príslušnom úrade.

Samozrejme, že z logických dôvodov si osobné doklady a následnú zmenu pobytu musíte vyriešiť sami, to za vás urobiť nemôže nikto. Adresu však máte.

Aká je cena?

V tomto prípade máte dve možnosti. Požiadať o trvalý alebo prechodný pobyt môžete ako fyzická osoba a podnikateľ. Od toho sa samozrejme bude odvíjať aj výsledná cena. V porovnaní s poskytovateľmi, ktorí sa podobným službám venujú, je to ale minimálna čiastka.

Trvalý pobyt pre fyzické osoby stojí 9 € za mesiac a v cene je zahrnuté:

  • evidenčný trvalý pobyt pre občanov SR
  • získanie a označenie vlastnej poštovej schránky
  • preberanie a úschova doručených zásielok (online evidencia)
  • notifikácia (formou SMS alebo e-mailu v deň doručenia)
  • súkromie (dodržiavanie zásad listového tajomstva)

Tento typ druh pobytu sa objednáva na obdobie minimálne jeden rok a je k dispozícii aj podnikateľom (získate sídlo pre živnosť k trvalému pobytu). Cena je v tomto prípade 4,50 € za mesiac, pričom sa doplnkové služby spomenuté vyššie objednávajú podľa potreby.

V prípade potreby založenia samostatného registračného sídla spoločnosti je to 7,90 € za mesiac, kde si máte tiež možnosť doobjednať ostatné služby na riadenie vašej administratívy. Dôležité je, že budete mať k dispozícii vlastnú adresu, ktorá vás nebude v ničom obmedzovať a naopak vám poskytne niekoľko výhod.

 

 

 

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Aktuálne správy