Dm drogerie markt dosiahol na Slovensku obrat takmer 200 mil. eur

Medziročne zvýšili obchody dm drogerie markt na Slovensku svoj obrat o 6,6 %.

Obrat spoločnosti dm drogerie markt v uplynulom fiškálnom roku na Slovensku stúpol o 6,6 %. Ku koncu septembra totiž dosiahol 197,7 mil. eur, kým v predchádzajúcom fiškálnom roku predstavoval 185,5 mil. eur. Hoci obrat slovenskej pobočky dm drogerie markt naďalej rastie, jej konateľ Martin Podhradský hovorí, že plány boli smelšie. Za dôvod nenaplnenia vyše 200-miliónového plánu označil aj slabší vlaňajší december, kedy zrejme spotrebitelia svoje rastúce príjmy investovali do iných tovarov, ako napríklad do elektroniky, čiernej a bielej techniky.

Firma pritom naďalej pokračuje v rozširovaní svojej pobočkovej siete na Slovensku. Počas dvanástich mesiacov do jej rozvoja investovala viac ako 7 mil. eur z celkového objemu investícií v sume 8,7 mil. eur. Počet prevádzok dm drogerie markt na Slovensku tak stúpol na 139 a do konca tohto kalendárneho roka by mala pribudnúť ďalšia. Ku koncu septembra budúceho roka plánuje dm drogerie markt na Slovensku prevádzkovať už 147 filiálok.

Novinkou v ponuke služieb dm drogerie markt by mal byť už v blízkej budúcnosti aj on-line predaj produktov. Konateľ Martin Podhradský hovorí, že jeho spustenie je záležitosťou niekoľkých mesiacov. Firma si od tohto kroku sľubuje pokrytie trhu, kde sa klasickými kamennými filiálkami nedostane, a to sú najmä menšie obce. Elektronický obchod by mal v prvej fáze ponúkať zhruba 80 % sortimentu dm drogerie markt, do konca fiškálneho roka by však už mal pokrývať 100 % sortimentu a ponúkať by mal aj exkluzívne portfólio produktov určených výhradne pre on-line predaj.

Dm drogerie markt je maloobchodná spoločnosť, ktorá sa zaoberá predajom drogériového tovaru, parfumérie, výrobkov z oblasti zdravia a wellness. Vznikla v roku 1973 v Nemecku, na Slovensku otvorila prvú pobočku v roku 1995. V súčasnosti prevádzkuje svoje filiálky celkovo v 13 krajinách. Na Slovensku firma ku koncu uplynulého fiškálneho roka zamestnávala vyše 1 360 pracovníkov. Celkový obrat koncernu dm drogerie markt vrátane Nemecka dosiahol hodnotu 10,259 mld. eur, čo predstavuje nárast o 5,7 %. V uplynulom obchodnom roku tvorilo koncern spolu 3 464 pobočiek.

Súvisiace články

Aktuálne správy