Nezamestnanosť v Británii za 3 mesiace do konca augusta stagnovala

Miera nezamestnanosti v Británii v období jún - august podľa očakávania stagnovala a mzdy sa zvýšili, ale tempo ich rastu zaostalo za infláciou.

Miera nezamestnanosti v Británii v období jún – august podľa očakávania stagnovala a mzdy sa zvýšili, ale tempo ich rastu zaostalo za infláciou. To signalizuje, že životný štandard Britov sa napriek nízkej nezamestnanosti nezlepšuje, čo nie je dobrá správa pre ekonomiku, ktorej motorom sú spotrebiteľské výdavky.
Podľa najnovších údajov britského štatistického úradu (Office for National Statistics, ONS) miera nezamestnanosti v krajine sa za tri mesiace do konca augusta nezmenila a zostala na úrovni 4,3 %, ktorú dosiahla v predchádzajúcich troch mesiacoch.
Počet ľudí bez práce pritom klesol o 52.000 na 1,4 milióna, oznámil ONS.
Firmy v Spojenom kráľovstve v sledovanom období prijali 94.000 ľudí. Počet tých, ktorí majú prácu, sa zvýšil na 32,1 milióna a miera zamestnanosti vzrástla na 75,1 % zo 74,5 %.
Štatistiky tiež ukázali, že priemerná mzda vrátane odmien sa v sledovanom období zvýšila o 2,2 %, rovnako ako v predchádzajúcom trojmesačnom období. Analytici očakávali horší výsledok, a to spomalenie jej rastu na 2,1 %.
A tempo rastu priemernej mzdy bez odmien dosiahlo 2,1 %, a tiež prekonalo očakávania expertov, ktorí predpovedali jej zvýšenie o 2 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy