Neustály vrchol kariéry: Ako speváčka Pink zarobila a utratila svojich 100 miliónov dolárov

, businessinsider Foto:TASR/AP

38-ročná popová hviezda dnes vydáva svoj štvrtý štúdiový album "Beautiful Trauma". Za takmer dve desaťročia na scéne sa jej podarilo získať nespočetné ocenenia a zarobiť milióny dolárov vďaka hitovým albumom a vypredaných turné. Pink má však niečo viac, ako mnohé kapely a umelci z brandže. Nevyprchajúcu energiu.

Čistá hodnota majetku speváčky Pink sa odhaduje na deväťciferné číslo. Nahromadila ho za 17 rokov hudobnej kariéry, ktorú odštartovala ešte pod menom Alecia Beth Moore. Za štúdiový album "Can not Take Me Home" si vyslúžila ocenenie v kategórii mladý ženský umelec roka v rámci Billboard Music Awards. Odvtedy sa jej podarilo nazhromaždiť majetok v odhadovanej výške 110 miliónov dolárov.

Pink predala viac ako 16 miliónov albumov a na svojom konte má štyri No. 1 hity v rebríčku Billboard. V prvej desiatke má 11 skladieb. Jej neúnavná vytrvalosť sa jej vyplatila. V roku 2013 bola najlepšie zarábajúcou koncertujúcou ženskou umelkyňou, zarobila viac ako 20 miliónov dolárov za 114 koncertných dní, z ktorých bolo 111 vypredaných do posledného miesta. V rovnakom roku sa rozhodla urobiť si radosť a  kúpila si obraz Marilyn Monroe za 10 000 dolárov, motocykel Harley Davidson v hodnotou 8 000 dolárov a Chevrolet Impala Convertible z roku 1959 v hodnote 99 000 dolárov. Príležitostne Pink publikuje svoje fotografie kde je v pozadí súkromné lietadlo. Či tento dopravný prostriedok vlastní, alebo si ho len prenajíma, jasné nie je.

V roku 2006 si Pink a jej manžel Carey Hart, jazdec motokrosu na dôchodku, kúpili v Malibu sídlo za 11,85 milióna dolárov. V októbri 2016 dom s výhľadom na oceán predali za 12,5 milióna dolárov. Neodsťahovali sa však priďaleko. Po narodení druhého dieťaťa si pár prenajal dom na pláži v Malibu za 70 000 dolárov mesačne. Zdá sa, že motorky hrajú v živote Pink dôležitú úlohu, po narodení syna jej manžel daroval motorkou, ktorú údajne sám postavil.

Napriek obrovskému bohatstvu, nezdá sa, že by speváčka bezhlavo utrácala. Ale je mimoriadne štedrá, nedávno darovala 500 000 dolárov Červenému krížu aby pomohla obetiam ničivého hurikánu Harvey.

"Neviem žiť v hollywoodskej bubline, nikdy som to nedokázala ani v budúcnosti to nedokážem. Nikdy som vlastne ani nebola do tejtos poločnosti pozvaná," ​​povedala Pink v roku 2012. "A keby som bola, pravdepodobne by som prišla neskoro a navyše nevhodne oblečená."

Súvisiace články

Aktuálne správy