Deň súkromného podnikania ponúkne všetko o podnikaní pre všetkých

Skúsenosti rodinných firiem, podnikateľov z gastrobiznisu či zaujímavých žien podnikateliek, rovnako i množstvo informácií poskytnú záujemcom, ktorí už podnikajú alebo chcú začať, na dnešnom 2. ročníku Dňa súkromného podnikania. TASR o tom informovala Slovak Business Agency (SBA), ktorá spolu s veľkoobchodom Metro vo svojom bratislavskom sídle akciu organizuje.

"Dlhodobo podporujeme podnikateľské aktivity na Slovensku. Je preto logické, že sme sa rozhodli zorganizovať Deň súkromného podnikania s SBA s podtitulom – Všetko o podnikaní pre všetkých," priblížila poradkyňa generálneho riaditeľa SBA Lucia Veselská.

Súčasťou podujatia budú podľa informácií SBA aj diskusie, v ktorých odznejú podnikateľské príbehy, ale aj akcia Sbatlon, v ktorej aktéri v rôznych disciplínach zistia, či majú zručnosti úspešného podnikateľa, ako napríklad kreativitu, logické myslenie, trpezlivosť, sebakontrolu či rýchlosť.

Ako SBA informovala, v programe nebude chýbať ani Womanoffice s témou Pracovať alebo podnikať? Bude sa venovať ženskému podnikaniu a jeho špecifikám, ako aj 18. ročníku súťaže Podnikateľka Slovenska.

Návštevníkom Dňa súkromného podnikania sa predstavia viacerí podnikatelia. Jedným z nich bude majiteľ Barbell Smoothie Bar Samuel Ižar. "Teším sa, že sa môžem so začínajúcimi podnikateľmi alebo ľuďmi zvažujúcimi podnikanie podeliť o skúsenosti, ktoré som získal na svojej podnikateľskej ceste," povedal.

Svoju podnikateľskú činnosť budú prezentovať aj zástupcovia pekárne Fertucha, nábytkárskej firmy Idona a ďalší. S prednáškou na tému podnikanie vystúpi známy stand-up komik Ján Gordulič. Molekulárnu gastronómiu predstaví kuchár Metra Vojto Artz.

Deň súkromného podnikania, ktorý sa začína o 10.00 h, podporilo aj Združenie mladých podnikateľov Slovenska. Vstup je voľný.

Súvisiace články

Aktuálne správy