Agentúra Fitch zlepšila ratingový výhľad Ruska

Agentúra Fitch zlepšila Rusku výhľad dlhodobého emisného ratingu v zahraničnej a domácej mene (IDR) na pozitívny zo stabilného a potvrdila ho na stupni BBB-.

Medzinárodná ratingová agentúra Fitch zlepšila Rusku výhľad dlhodobého emisného ratingu v zahraničnej a domácej mene (IDR) na pozitívny zo stabilného a potvrdila ho na stupni BBB-. Agentúra uviedla, že Rusko pokračuje v dosahovaní pokroku pri posilňovaní rámca svojej ekonomickej politiky, ktorú podporuje flexibilnejší výmenný kurz rubľa, silný záväzok v oblasti dosahovania želanej inflácie a obozretná stratégia vo fiškálnej oblasti.

Agentúra Fitch očakáva, že ruská federálna vláda dosiahne v roku 2019 vyrovnaný primárny rozpočet. Podľa agentúry sa predpokladá, že ruský verejný dlh v tomto roku stúpne na úroveň 13,4 percenta hrubého domáceho produktu, ale konštatuje, že naďalej patrí k najnižším v rámci krajín s ratingom v kategórii BBB. Fitch dodala, že hospodársky rast Ruska sa oživuje, ale zostane slabý v porovnaní s krajinami s rovnakým hodnotením úverovej spoľahlivosti. Fitch predpokladá, že v tomto roku ekonomika krajiny stúpne o 2 percentá a v rokoch 2018 a 2019 bude rast v priemere na úrovni 2,1 percenta.

Súvisiace články

Aktuálne správy