Na sídlisku Západ začínajú s výstavbou bytovévo domu

V meste Nové Zámky na sídlisku Západ II sa tento mesiac začína výstavba prvej etapy bytového domu, situovaného na uliciach Andovská a Jeruzalemská.

V meste Nové Zámky na sídlisku Západ II sa tento mesiac začína výstavba prvej etapy bytového domu, situovaného na uliciach Andovská a Jeruzalemská. Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Petronela Bernáth, čas jeho výstavby je podľa Zmluvy o dielo 20 mesiacov od prevzatia staveniska.
Bytový dom bude rozdelený do troch blokov, pričom celkovo tu bude k dispozícii 43 bytových jednotiek. "V prvom bloku sa vybuduje šesť trojizbových bytov, jeden jednoizbový byt a šesť garsónok. V druhom bloku desať dvojizbových a sedem jednoizbových bytov, v treťom bloku šesť trojizbových, jeden jednoizbový byt a šesť garsónok," povedala Bernáth.
Rozpočtový náklad na výstavbu bytového domu je 2.016.100 eur. "Projekt bude financovaný z dotácie z Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 705.390 eur, zo zdrojov mesta vo výške 440 eur a z úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania vo výške 1.310.270 eur," ukončila hovorkyňa mesta.

Súvisiace články

Aktuálne správy