Slovenský pavilón na EXPO 2017 Astana získal ocenenie

Pavilón Slovenskej republiky na medzinárodnej výstave EXPO 2017 Astana vyhodnotili ako druhý najlepší vo svojej kategórii za Výstavný dizajn. Stalo sa tak 9. septembra na slávnostnom odovzdávaní cien pri príležitosti ukončenia výstavy.  
Medzinárodná porota BIE, ktorá pozostávala z deviatich odborníkov z oblasti výstav, architektúry a medzinárodných výstav, nominovala víťazov medzi pavilónmi zúčastnených krajín na EXPO 2017. Ocenenia odovzdali v dvoch kategóriách: Výstavný dizajn a Zverejnenie témy výstavy.
Spomedzi spoločných pavilónov v kategórii Výstavný dizajn  získal zlato pavilón Plaza of the Caribbean Community, striebro Pacific Plaza a bronz udelili Plaza Latinskej Amerike.
V kategórii Zverejnenie témy výstavy porotu najviac zaujal pavilón Tadžickej republiky pred ghanským a ukrajinským.

Medzi pavilónmi s plochou menšou ako 400 štvorcových metrov v kategórii Výstavný dizajn získala zlato Poľská republika, striebro patrí Slovenskej republike a bronz udelili Lotyšsku.
„Spracovanie tematickej koncepcie pavilónu a architektonické prevedenie zaujalo nielen návštevníkov, ale aj organizátorov výstavy, ktorí vysoko pozitívne hodnotili náš pavilón a radili ho medzi sedem najatraktívnejších na výstave,“ poznamenala na margo úspechu generálna komisárka expozície Slovenskej republiky na Medzinárodnej výstave Expo 2017 Astana Patrícia Žáčiková.

Najlepší spôsob, ako odhaliť exponát, našli podľa poroty Fíni pred Singapurom Českou republikou.
Za hlboké spracovanie a odkrytie témy EXPO 2017 zlato udelili Švajčiarsku, striebro Maďarsku a bronz Indii.
Informáciu TASR poskytol hovorca MH SR Maroš Stano.

Súvisiace články

Aktuálne správy