Spotrebiteľské úvery v USA sa v júli zvýšili viac, než sa čakalo

Spotrebiteľské úvery v USA sa v júli zvýšili viac, než sa očakávalo. Spotrebiteľské úvery v júli stúpli o 18,5 miliardy USD (15,34 miliardy eur) po náraste o 11,8 miliardy USD v predchádzajúcom mesiaci, uviedla v piatok (8.9.) americká centrálna banka (Fed).

Spotrebiteľské úvery v USA sa v júli zvýšili viac, než sa očakávalo.
Spotrebiteľské úvery v júli stúpli o 18,5 miliardy USD (15,34 miliardy eur) po náraste o 11,8 miliardy USD v predchádzajúcom mesiaci, uviedla v piatok (8.9.) americká centrálna banka (Fed). Ekonómovia počítali s nárastom o 15,1 miliardy USD po +12,4 miliardy USD pôvodne uvádzanom pre jún.
Za prekvapivo prudkým nárastom spotrebiteľských úverov bolo zvýšenie nerevolvingových úverov, ako sú napríklad študentské pôžičky alebo úvery na autá. Tie v júli vyskočili o 15,8 miliardy USD po náraste o 7,1 miliardy USD v júni.
Revolvingové úvery, ktoré vo veľkej miere odrážajú úvery prostredníctvom kreditných kariet, stúpli len o 2,6 miliardy USD po zvýšení o 4,7 miliardy USD v predchádzajúcom mesiaci.
Fed uviedol, že spotrebiteľské úvery v júli medziročne vzrástli o 5,9 %, keď revolvingové úvery sa zvýšili o 3,2 % a nerevolvingové úvery o 6,9 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy