Vlaňajší rok bol pre cestovný ruch na strednom Slovensku rekordný

Aktivity Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko spolu s globálnymi trendmi a rastúcou kvalitou služieb v cestovnom ruchu, pomohli k tomu, že uplynulý rok v tomto regióne bol pre cestovný ruch rekordný. Pre TASR to konštatoval Jiří Pěč, výkonný riaditeľ OOCR Stredné Slovensko v Banskej Bystrici.
„Počet návštevníkov vzrástol o viac ako 12 %, mesto Banská Bystrica bolo na tom ešte lepšie s nárastom o viac ako 24 %. Počet prenocovaní v regióne sa zvýšil o takmer 12 % a v Banskej Bystrici dokonca o viac ako 27 %,“ zhodnotil Pěč.
Podľa neho pozitívny trend zaznamenali aj tržby ubytovacích zariadení. „V prípade OOCR vzrástli o vyše 21 % a v prípade Banskej Bystrice až o viac ako 37 %, pričom tiež stúplo využitie ubytovacích kapacít. Zároveň sa zdvihol i príjem samospráv z dane za ubytovanie. V konkrétnych číslach ide približne o 26.000 eur v Banskej Bystrici a o vyše 80.000 eur v rámci regiónu,“ dodal Pěč.
Vlaňajší rok bol pre OOCR Stredné Slovensko, ktorá spája sily verejného i súkromného sektora, jubilejný. Oslávila päť rokov svojho pôsobenia.

Súvisiace články

Aktuálne správy