Spoločnosť VÚB Leasing získala z úverovej linky od EIB ďalších 20 mil. eur

Druhá tranža z úverovej linky v celkovej výške 50 mil. eur má slúžiť na financovanie projektov v oblasti regionálneho rozvoja, podpory životného prostredia a rozvoja vedomostnej ekonomiky.

Európska investičná banka (EIB) uvoľnila spoločnosti VÚB Leasing ďalších 20 mil. eur na financovanie projektov v oblasti regionálneho rozvoja, podpory životného prostredia a rozvoja vedomostnej ekonomiky. EIB o tom informovala v utorok. Zdroje pochádzajú z už skôr schválenej úverovej linky v celkovej výške 50 mil. eur.

Vyčlenené prostriedky majú zvýšiť dostupnosť cenovo prijateľného dlhodobého financovania, konkurencieschopnosť a produktivitu malých a stredných podnikov. Určené sú pre malé a stredné podniky do 250 zamestnancov, pre väčšie korporácie s počtom zamestnancov do 3 000 a pre iné spôsobilé verejné a súkromné entity s počtom zamestnancov nad 3 000. O úver môžu požiadať aj mestá a obce.

Ako ďalej informovala EIB, prvú tranžu vo výške 30 mil. eur uvoľnenú v máji minulého roka VÚB Leasing úspešne vynaložila na spolufinancovanie viac ako sto projektov, najmä v spracovateľskom priemysle, doprave a poľnohospodárskom sektore.

Súvisiace články

Aktuálne správy