Caterpillar dosiahol v 2. kvartáli vyšší zisk, ako očakávali analytici

Americký koncern Caterpillar, najväčší producent stavebných a ťažobných zariadení na svete, zaznamenal v 1. kvartáli 2017 nárast zisku a väčší, ako mu predpovedali analytici. Pomohol mu zvýšený dopyt po jeho produktoch. Firma preto zlepšila svoju prognózu.
Americký výrobca stavebných a banských zariadení dnes oznámil, že jeho čistý zisk za tri mesiace do konca júna 2017 vzrástol o 46 % na 802 miliónov USD (688,53 milióna eur), čo predstavuje 1,35 USD na akciu, z 550 miliónov USD alebo 93 centov/akciu v rovnakom období predchádzajúceho roka.
Po očistení od jednorazových položiek vykázal americký koncern zisk 1,49 USD na akciu, zatiaľ čo analytici očakávali zisk 1,26 USD na akciu.
Tržby spoločnosti v 2. kvartáli vzrástli na 11,3 miliardy USD z 10,3 miliardy USD pred rokom a boli tiež vyššie ako 10,9 miliardy USD, s ktorými počítali analytici.
Výkonný riaditeľ Jim Umpleby v súvislosti s výsledkami skonštatoval, že aj keď sú podmienky na koncových trhoch stále náročné, výstavba v Číne a kompresia plynu v Severnej Amerike pomohli koncernu dosiahnuť v 2. kvartáli dobré výsledky.
Vedenie spoločnosti najnovšie predpovedá, že tržby za celý rok sa budú pohybovať v pásme od 38 miliárd USD po 41 miliárd USD, a zisk na akciu dosiahne zhruba 3,50 USD, alebo 5 USD po úprave.

Súvisiace články

Aktuálne správy