Kabinet schválil  bratislavskému Volkswagenu rozšírenie kapacít

Automobilka v októbri minulého roka ohlásila investíciu do nového logistického centra v Devínskej Novej Vsi v celkovej výške 147 miliónov eur.

Spoločnosť Volkswagen Slovakia získala od vlády SR zmenu osvedčenia o významnej investícii, ktorá sa týka rozšírenia kapacít závodu v Devínskej Novej Vsi. Automobilka už v októbri minulého roka ohlásila investíciu do nového logistického centra vo výške 147 miliónov eur. Vybudovaním centra spoločnosť prinesie do regiónu 700 nových pracovných miest. Zmenu osvedčenia o významnej investícii schválila na žiadosť Volkswagenu na svojom pondelkovom rokovaní vláda.

Podľa nového schváleného osvedčenia sa tak pozemky rozšíria z pôvodnej výmery 259 568 metrov štvorcových o ďalších 2 409 299 metrov štvorcových. Z toho logistické centrum tvorí pozemky o výmere 267 660 metrov štvorcových a pozemky o výmere 2 141 639 metrov štvorcových sú určené na dažďovú kanalizáciu.

Logistické centrum má podľa automobilky disponovať modernými technológiami, napríklad automatickými zakladačmi s kapacitou 200 tisíc malých zásobníkov na drobné nakupované montážne diely. Súčasťou má byť aj sklad vysokonapäťových batérií. Nové logistické centrum má podľa Volkswagenu znížiť logistické náklady a rovnako aj skrátiť logistickú cestu k závodu.

„Investícia reprezentuje významný prvok hospodárskeho a sociálneho rozvoja nielen pre daný región, ale aj pre celé územie Slovenskej republiky, vrátane rozsiahlej dodávateľskej sieti,“ uviedol v materiáli rezort hospodárstva.

Súvisiace články

Aktuálne správy