Situáciu v Rapid Life preverí generálna prokuratúra

Generálna prokuratúra preskúma všetky trestné veci, v ktorých ako podozrivé osoby vystupovali štatutárni zástupcovia poisťovne.

Situáciu v poisťovni Rapid life preverí Generálna prokuratúra SR (GP). Ako informovala hovorkyňa GP Jana Tökölyová, prokurátori preskúmajú všetky trestné veci, v ktorých ako podozrivé osoby vystupovali štatutárni zástupcovia poisťovne. Podľa prokuratúry ide totiž o podozrenie z trestnej činnosti súvisiacej s činnosťou životnej poisťovne.

Zástupcovia prokuratúry sa tak stretnú na spoločnom rokovaní s riaditeľom útvaru dohľadu nad finančným trhom Národnej banky Slovenska Vladimírom Dvořáčkom a nútenou správkyňou Rapid life Irenou Sopkovou.

Národná banka Slovenska zaviedla 15. júna tohto roka nútenú správu nad poisťovňou Rapid life. Dôvodom bolo podľa vyjadrení banky to, že spoločnosť ohrozovala práva klientov na výplatu poistných plnení. Súčasne, ako oznámilo aj samotné bývalé vedenie, spoločnosť sa dostala do akútneho problému s likviditou. Bývalý manažment prestal od začiatku tohto roka vyplácať akékoľvek nároky klientov.

Tökölyová zároveň dodala, že v trestných veciach, v ktorých nebolo trestné konanie ukončené, nariadila Generálna prokuratúra SR správovú povinnosť a prokurátori budú vykonávať aktívnu dohľadovú právomoc. Po preskúmaní rozhodne GP o ďalšom postupe.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy