Počet začatých stavieb domov v USA v júni stúpol

Počet začatých stavieb domov v krajine sa v júni medzimesačne zvýšil o 8,3 % na sezónne upravenú ročnú mieru 1,22 mil. bytových jednotiek.

Výstavba rodinných domov v USA v júni posilnila najrýchlejším tempom za štyri mesiace. Počet začatých stavieb domov sa oproti máju zvýšil o 8,3 percenta na sezónne upravenú ročnú mieru 1,22 mil. bytových jednotiek. Informovalo tom v stredu americké ministerstvo obchodu. Rast počtu začatých stavieb v júni prišiel po troch mesiacoch poklesu. Medziročne výstavba rodinných domov v USA posilnila o 2,1 percenta.

Počet vydaných stavebných povolení, ktorý je ukazovateľov budúcej výstavby, v júni medzimesačne stúpol o 7,4 percenta na sezónne upravenú ročnú mieru 1,25 milióna. Medziročne počet vydaných stavebných povolení vzrástol o 5,1 percenta. Počet povolení na výstavbu jednogeneračných rodinných domov v júni medzimesačne stúpol o 4,1 percenta.

Mediánová cena nového rodinného domu predaného na americkom trhu sa v máji medziročne zvýšila o 16,8 percenta na rekordných 345 800 USD. Ceny nových rodinných domov v USA sa zvyšujú v dôsledku toho, že dopyt je väčší ako ponuka.

Súvisiace články

Aktuálne správy