SOŠ v Púchove bude mať nové gumárenské dielne s modernými technológiami

Stredná odborná škola (SOŠ) v Púchove bude mať nové gumárenské dielne s modernými technológiami, novú fazónu dostane aj interiér školy. Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) chce ako zriaďovateľ školy prostredníctvom eurofondov investovať do modernizácie školy viac ako 1,27 milióna eur.
Ako informoval vedúci odboru regionálneho rozvoja Úradu TSK Milan Semanco, projekt bude riešiť zriadenie gumárenských dielní, vybavenie dielní novými technológiami, rekonštrukciu a debarierizáciu budovy školy. V rámci aktivít kúpia moderné gumárenské lisy, ktoré budú spĺňať nároky zamestnávateľov na odborné znalosti absolventov školy a vybavená bude aj odborná učebňa modernou informačnou technikou a novým interiérovým vybavením.
„Realizáciou aktivít dôjde k rozvoju Centra odborného vzdelávania a prípravy a k zvýšeniu kvality vzdelávania, praktických zručností žiakov a k lepšiemu uplatneniu absolventov na trhu práce. Debarierizáciou objektu sa zlepšia podmienky na inkluzívne vzdelávanie a rozšíria sa možnosti štúdia pre znevýhodnené skupiny obyvateľstva,“ uviedol Semanco.
Celkové predpokladané náklady na projekt sú 1,274 milióna eur, 85 % zafinancujú z eurofondov, 10 % zo štátneho rozpočtu a päť % (63.734 eur) pôjde na projekt z rozpočtu TSK. Podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok schválili na júlovom zasadnutí poslanci zastupiteľstva TSK.

Súvisiace články

Aktuálne správy