Zisk banky Goldman Sachs za 2. kvartál prekonal očakávania

Americká banka Goldman Sachs zaznamenala v 2. kvartáli drobný pokles čistého zisku. Aj celkové príjmy mierne klesli, pod čo sa čiastočne podpísali nižšie príjmy z investičného bankovníctva. Napriek tomu však celkové tržby prekonali očakávania analytikov. Navyše, upravený zisk na akciu zaznamenal rast o 6 % a rovnako prekonal odhady trhov.
Čistý zisk Goldman Sachs v 2. štvrťroku dosiahol 1,631 miliardy USD (1,42 miliardy eur). To je len minimálna zmena oproti rovnakému obdobiu minulého roka, keď čistý zisk banky predstavoval 1,634 miliardy USD. Upravený zisk na akciu (bez započítania mimoriadnych položiek) však vzrástol o 6 % na 3,95 USD. V tomto ukazovateli, ktorý je pre analytikov kľúčový, tak banka prekonala očakávania, keďže analytici počítali s upraveným ziskom na akciu na úrovni 3,39 USD.
Čisté tržby klesli o 1 % na 7,89 miliardy USD. Aj v tomto ukazovateli banka prekonala očakávania, keď analytici počítali s poklesom tržieb na 7,52 miliardy USD.
Čisté príjmy v oblasti investičného bankovníctva klesli o 3 %. Na druhej strane, čisté príjmy z úrokov sa o 5 % zvýšili.

Súvisiace články

Aktuálne správy