Veľká Británia možno Európsku úniu nakoniec neopustí

Je možné, že Veľká Británia nakoniec v Európskej únii zostane. Povedal to dnes Vince Cable, bývalý britský minister obchodu a pravdepodobný budúci líder Liberálnych demokratov. Ako uviedol, „začína si myslieť, že k brexitu možno nikdy nedôjde“.
Ako povedal v dnešnej relácii BBC Andrew Marr Show, obrovské rozpory vo vnútri labouristov aj konzervatívcov a „zhoršujúci sa stav ekonomiky“ prinúti ľudí prehodnotiť svoje predchádzajúce postoje.
„Ľudia si uvedomia, že sme nehlasovali preto, aby sme potom schudobneli. Myslím si preto, že do popredia sa opäť dostane otázka zotrvania Británie v Európskej únii,“ povedal Cable, ktorý pôsobil ako minister obchodu v rokoch 2010 až 2015.
Podľa poslanca za Konzervatívnu stranu Owena Patersona Cable ignoruje jednoznačné rozhodnutie Britov opustiť Európsku úniu, čo dali najavo nielen v minuloročnom referende, ale aj v tohtoročných parlamentných voľbách. Ako povedal, Liberálni demokrati, aj ďalšie malé strany, ktoré boli za zotrvanie v Európskej únii, išli s hlasmi dolu.
„Bohužiaľ, Vince Cable nevníma realitu. Európsku úniu určite opustíme,“ dodal Paterson.

Súvisiace články

Aktuálne správy