Železnice SR vyhlásili tender na kontrolu materiálu koľajníc a výhybiek

Na tieto služby predpokladajú železničiari počas troch rokov vynaložiť predbežne 4,8 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) vyhlásili verejnú súťaž na kontrolu materiálu koľajníc a výhybiek ručnými prístrojmi na zisťovanie ich chýb nedeštruktívnou metódou vo svojej sieti. Na tieto služby predpokladajú počas troch rokov vynaložiť predbežne 4,8 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (5,76 mil. eur vrátane dane). „Predmetom zákazky je realizácia defektoskopickej kontroly materiálu koľajníc a výhybiek ručnými prístrojmi za účelom zistenia povrchových a vnútorných chýb materiálu nedeštruktívnym spôsobom,“ oznámili železničiari vo Vestníku verejného obstarávania.

Zákazka je rozdelená na štyri časti – pre Oblastné riaditeľstvo Trnava za predpokladanú cenu 1,17 mil. eur bez dane, pre Oblastné riaditeľstvo Žilina za 1,14 mil. eur, pre Oblastné riaditeľstvo Zvolen za 918 tis. eur a pre Oblastné riaditeľstvo Košice za 1,58 mil. eur bez DPH.

Železnice Slovenskej republiky vznikli 1. januára 1993 a v Obchodnom registri SR sú zapísané od 31. decembra 1993 ako nástupca štátneho podniku. Na základe transformácie a reštrukturalizácie sa od 1. januára 2002 od ŽSR oddelila osobná a nákladná doprava. Podnik má základné imanie 800,17 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy