V druhom štvrťroku pribudlo v Bratislave 1 782 nových bytov

Priemerná cena predaných bytov v Bratislave sa ku koncu druhého kvartálu 2017 dostala na hodnotu 1 815 eur za meter štvorcový bez DPH.

V druhom kvartáli tohto roka pribudlo na bratislavskom trhu rezidenčných nehnuteľností 1 782 nových bytových jednotiek. Najpredávanejšími boli dvojizbové byty, ktoré tvorili celkový podiel predaných bytov na úrovni 47 %. Nasledovali trojizbové byty s podielom 26 %, zatiaľ čo jednoizbové byty dosiali za druhý kvartál tohto roka takmer 20-percentný podiel na celkovej štruktúre predaných bytov.

Priemerná cena predaných bytov v druhom štvrťroku klesla. V porovnaní s predchádzajúcim kvartálom bola kúpa bytu finančne výhodnejšia, keďže kupujúci zaplatili v priemere o 2,15 % menej. Priemerná cena predaných bytov sa ku koncu druhého kvartálu 2017 dostala na hodnotu 1 815 eur za meter štvorcový bez DPH. „Najvýraznejší medzikvartálny pokles priemernej ceny sme zaznamenali v prvom bratislavskom okrese, kde priemerná cena predaných bytov klesla o viac ako 10 %. Naopak, jedine druhý bratislavský okres zaznamenal nárast v priemernej cene predaných bytov, ktorý medzi kvartálne dosiahol hodnotu viac ako 6 %,“ uviedol risk manager & real estate valuer zo spoločnosti LEXXUS Peter Ondrovič.

LEXXUS je realitná spoločnosť, ktorá sa špecializuje najmä na rezidenčné nehnuteľnosti. Poskytuje právne, daňové a hypotekárne poradenstvo pri kúpe, predaji, prenájme alebo iných investíciách do nehnuteľností.

Súvisiace články

Aktuálne správy