Rezort dopravy plánuje akcie na zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky

Predpokladaná cena za vzdelávacie a tréningové podujatia pre vodičov motocyklov a osobných áut na tri roky predstavuje takmer tristotisíc eur bez dane z pridanej hodnoty.

Ministerstvo dopravy a výstavby SR chce na vzdelávacie a tréningové podujatia pre zvyšovanie bezpečnosti cestnej premávky za tri roky vynaložiť predbežne vyše 298 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (takmer 358 tis. eur vrátane dane). Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, súčasťou poskytovania služieb na vybraných miestach Slovenska má byť minimálne 33 podujatí zameraných na teoretickú a praktickú prípravu vodičov motocyklov. V pláne je aj 34 akcií na zlepšenie teoretických znalostí, praktických zručností pri riadení osobného automobilu a na získanie správnych návykov pri zvládaní najčastejších rizikových situácií pod názvom Autoškola BECEP (bezpečnosť cestnej premávky), ako aj podujatie Najbezpečnejší vodič SR.

Lehota na predkladanie ponúk je 8. augusta a platiť musia do konca tohto roka. Uchádzači musia preukázať, že za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania poskytli služby pri poskytovaní doplnkového teoretického a praktického vzdelávania vodičov motocyklov a osobných automobilov (nie základného vzdelávania vodičov pre získanie vodičského oprávnenia) v celkovej hodnote najmenej stotisíc eur bez dane z pridanej hodnoty.

„Zoznam musí obsahovať minimálne päť zákaziek, pričom každá zákazka bude v minimálnej hodnote 10 000 eur bez DPH,“ vyplýva z oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania. Podmienkou tiež je, aby poskytovateľ služieb mal minimálne štyroch inštruktorov pre vzdelávanie vodičov motocyklov, štyroch pre vzdelávanie Autoškola BECEP a piatich pre podujatie Najbezpečnejší vodič SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy