Na Slovensku pribudnú tri nové nabíjacie stanice pre elektrické vozidlá

Spoločnosť Greenway Infrastructure získala od Európskej komisie grant vo výške viac ako 6 miliónov eur, ktorý jej umožní vybudovať desať ultra rýchlych nabíjacích staníc v Poľsku a tri na Slovensku.

Počet nabíjacích staníc pre elektrické vozidlá sa na Slovensku zvýši. Spoločnosť Greenway Infrastructure (GWI) získala od Výkonnej agentúry pre inovácie a siete Európskej komisie grant vo výške viac ako 6 miliónov eur, ktorý zabezpečí nové nabíjacie stanice na Slovensku aj v Poľsku.

Spoločnosť podľa zverejnených informácií vybuduje desať ultra rýchlych nabíjacích staníc v Poľsku a tri na Slovensku. Takisto sa zvýši počet staníc v už existujúcich sieťach nabíjacích staníc v oboch krajinách. „Sme veľmi radi, že nás komisia vybrala, aby sme predstavili ultra rýchle nabíjanie v tomto regióne. Tento projekt nám pomôže dosiahnuť naše spoločné ciele, vytvoriť z elektrických vozidiel realistický a spoľahlivý spôsob dopravy pre čo najviac ľudí a znížiť znečistenie ovzdušia,“ povedal spoluzakladateľ spoločnosti GWI Peter Badík.

GWI momentálne prevádzkuje sieť 20 verejných rýchlonabíjacích staníc na Slovensku, ktorú do roku 2018 plánuje rozšíriť na 30. Spoločnosť tiež buduje prvú komplexnú, celoštátnu, verejne dostupnú sieť rýchlonabíjacích staníc pre elektrické vozidlá v Poľsku. „Celkovo tento projekt významne posilní a rozšíri už existujúce siete nabíjacích staníc v oboch krajinách, rozšíri paneurópsky dopravný koridor v strednej Európe, prispeje k zníženiu emisií a podporí prechod na alternatívne palivá v Európskej únii,“ vyhlásila spoločnosť.

Súvisiace články

Aktuálne správy