ŽSR rekonštruujú železničné priecestie pri Bánovciach nad Bebravou

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) začali 26. júna s komplexnou rekonštrukciou železničného priecestia medzi železničnými stanicami Mníchova Lehota a Bánovce nad Bebravou (jedinečné identifikačné číslo priecestia SP 1892). Na priecestí pri obci Svinná sa úrovňovo križuje železničná trať Trenčín – Chynorany s cestou III. triedy č. 1860. Počas nepretržitej výluky je priecestie úplne uzatvorené pre účastníkov cestnej premávky. Vlaky osobnej dopravy budú nahradené autobusmi do 29. júna do 17.00 h.
Počas rekonštrukcie dôjde k demontáži pôvodnej priecestnej konštrukcie a odstránení asfaltových nábehov. Po vybratí koľajníc a drevených podvalov sa uskutoční výmena štrkového lôžka, na ktoré bude uložená koľaj s betónovými podvalmi. Vykoná sa výšková a smerová úprava polohy koľaje, aby sa mohla namontovať nová celogumová priecestná konštrukcia typu STRAIL. Vyasfaltujú sa aj nábehy cestnej komunikácie k priecestnej konštrukcii, aby bol zabezpečený plynulý a bezpečný prechod cez železničné priecestie.
Počas nepretržitej výluky bude zriadený provizórny priechod pre peších.
Počas rekonštrukcie železničného priecestia budú vlaky osobnej dopravy na trati Trenčín – Chynorany odrieknuté a nahradené autobusovou dopravou.
Podrobnejšie informácie o opatreniach v osobnej doprave sa cestujúci dozvedia z vývesiek umiestnených v železničných staniciach, alebo ich poskytne dopravca – Železničná spoločnosť Slovensko na telefónnom čísle kontaktného centra – 18 188, prípadne na internetovej stránke www.slovakrail.sk.
Pre účastníkov cestnej premávky bude železničné priecestie uzatvorené nepretržite až do 30. júna, do 08.00 h. Úplná uzávierka priecestia je odchylná od koľajovej výluky z dôvodu potrebného technologického času na vytvrdnutie asfaltovej zmesi.
Cestná doprava je presmerovaná dopravným značením na obchádzkovú trasu.
ŽSR prosia cestujúcich aj účastníkov cestnej premávky o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami zapríčinených komplexnou rekonštrukciou železničného priecestia a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.Informáciu TASR poskytla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Súvisiace články

Aktuálne správy