Na Slovensku v máji pracovalo takmer 41,6 tisíca cudzincov

Ku koncu mája tohto roka pracovalo na Slovensku takmer 41,6 tisíca cudzincov. V porovnaní s koncom mája minulého roka ide o nárast o 12,1 tisíca osôb. Najpočetnejšie zastúpenie na slovenskom pracovnom trhu majú občania Rumunska. Tých ku koncu minulého mesiaca na Slovensku pracovalo 8,3 tisíca, čo je medziročne viac o 1,3 tisíca osôb. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Na druhej priečke sú občania Srbska, ktorých prišlo za prácou na Slovensko 6,6 tisíca. Medziročne tak počet občanov Srbska pracujúcich na Slovensku stúpol o 4,2 tisíca. Nasleduje Česká republika, ktorá zaznamenala na konci minulého mesiaca 4,4 tisíca svojich občanov pracujúcich na Slovensku, čo je medziročne viac o 784 ľudí.

Takmer každý tretí cudzinec na Slovensku pracoval ku koncu mája v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných 12,2 tisíca cudzincov. Nasleduje okres Trnava, ktorý koncom minulého mesiaca zaevidoval vyše 7,8 tisíca zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Malackách vykázal takmer 1,7 tisíca pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len štyria cudzí štátni príslušníci pracovali v okrese Gelnica.

Súvisiace články

Aktuálne správy