V Nitrianskom Pravne chce súkromný investor postaviť minipivovar

Nitrianske Pravno 23. júna (TASR)- Na hornej Nitre by mal pribudnúť ďalší minipivovar. Vybudovať ho chce súkromný investor v Nitrianskom Pravne v okrese Prievidza, náklady na realizáciu zámeru odhadol na 550.000 eur.
Zo zámeru, ktorý predložil živnostník Robert Švejda na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA) ďalej vyplýva, že technológiu na výrobu piva chce umiestniť do existujúceho a už nevyužívaného objektu skladu a výroby polotovarov pri starom meštiackom dome v centre Nitrianskeho Pravna.
Pivovar by mal mať kapacitu 1000, respektíve 2000 hektolitrov piva ročne. Investor ho chce ponúkať v blízkej reštaurácii a iným zmluvným odberateľom podľa záujmu v sudoch, pričom predpokladá odber piva maximálne do vzdialenosti 20 kilometrov. „Vzhľadom na neďalekú vzdialenosť okresného mesta Prievidza a kúpeľného mesta Turčianske Teplice, kde je väčšie percento turistov, predpokladáme dopyt tohto sortimentu aj v reštauračných prevádzkach v týchto mestách,“ ozrejmil investor v zámere.
Celkové orientačné náklady na inštaláciu technológie pivovaru a potrebné stavebné úpravy predstavujú približne 550.000 eur. So stavebnými úpravami a montážou technológie v objekte chce navrhovateľ začať v decembri tohto roka, s prevádzkou v máji 2018. Plánovaná výroba piva si vyžiada maximálne dvoch pracovníkov, upozornil v zámere.
V posledných rokoch na Slovensku uviedli investori do prevádzky okolo 60 minipivovarov a ďalšie pripravujú. V Trenčianskom kraji sú to pivovary a minipivovary v Prievidzi, Trenčíne, Starej Turej, Partizánskom či v Žabokrekoch nad Nitrou.

Súvisiace články

Aktuálne správy