Zásoby ropy v USA sa znížili o 2,5 mil. barelov

Import ropy do krajiny minulý týždeň klesol o 149 tis. barelov denne na úroveň v priemere 7,9 mil. barelov ropy denne.

Americké komerčné zásoby ropy sa minulý týždeň zmenšili o 2,5 mil. barelov na úroveň 509,1 mil. barelov. Zásoby benzínu v USA v týždni končiacom sa 16. júna tiež klesli, a to o 0,6 mil. barelov na 241,9 mil. barelov. Informoval o tom americký Federálny úrad pre energetiku (EIA) v pravidelnej týždňovej správe, ktorú zverejnil na svojej internetovej stránke.

Minulý týždeň sa do USA v priemere dovážalo zhruba 7,9 mil. barelov ropy denne, čo bol oproti predchádzajúcemu týždňu pokles o 149 tis. barelov denne. Počas uplynulých štyroch týždňov sa do krajiny v priemere denne importovalo približne 8,1 mil. barelov ropy. Oproti rovnakému štvortýždňovému obdobiu minulého roka sa import zvýšil o 2 percentá.

Správa Federálneho úradu pre energetiku ďalej ukázala, že americké rafinérie minulý týždeň spracovali približne 17,2 mil. barelov ropy denne. Oproti predošlému týždňu to bolo o 104 tis. barelov denne menej. Rafinérie svoju prevádzkovú kapacitu využívali na 94 percent. Produkcia benzínu sa minulý týždeň zvýšila a bola v priemere na úrovni 10,2 mil. barelov denne.

Súvisiace články

Aktuálne správy