V bratislavskej Petržalke postavia štyri polyfunkčné bytové domy

Na Úderníckej ulici v bratislavskej mestskej časti Petržalka sa pripravuje výstavba polyfunkčných bytových domov Smartti. Ide o komplex štyroch objektov na spoločnej podzemnej garáži. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť YIT Slovakia predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).
Územie má rozlohu 7774 m2, je v tvare písmena L a v súčasnosti sa nevyužíva. Zo severu je ohraničené lineárnym dvojpodlažným objektom Evanjelického lýcea v Bratislave a Strednej obchodnej školy technickej. Z južnej strany je v dotyku s penziónom a skladovým areálom. Zo západu susedí s objektmi ministerstva vnútra a z východnej strany s nezastavanými pozemkami vo vlastníctve spoločnosti Hydronika Nova.
Stavba sa pravdepodobne uskutoční v dvoch časových etapách. V prvej etape budú vybudované objekty A, B a C, v druhej objekt D. Dva krajné objekty (A a C) sú navrhnuté ako päťpodlažné, stredný objekt (B) by mal mať štyri podlažia. Dlhší šesťpodlažný objekt D je orientovaný pozdĺž východnej strany pozemku.
Navrhovateľ predpokladá vybudovanie podlahovej plochy vo výmere 10.092 m2, z toho 7022 m2 pre bývanie a 3070 m2 pre občiansku vybavenosť. Objekty A, B a C budú mať výlučne bytovú funkciu a D bude polyfunkčný objekt s administratívou, apartmánmi a bytmi.
Bytové domy majú navrhnuté jedno spoločné podzemné podlažie garáží s kapacitou 131 parkovacích miest. Hlavný prístup do podzemnej garáže bude z Úderníckej ulice. Spolu so 45 státiami na povrchu má byť k dispozícii celkovo 176 parkovacích miest.
„Prínosom navrhovanej činnosti je rekonštrukcia a reanimácia málo využívaného priemyselného areálu Matador na obytnú zónu a získanie ubytovacích kapacít v intraviláne pre rozvoj mesta,“ uvádza spoločnosť YIT Slovakia v zámere.
Začiatok výstavby je naplánovaný na prvý štvrťrok 2018 a prevádzka by sa mala spustiť o dva roky neskôr. Orientačné náklady vyčíslil investor na 9 miliónov eur bez DPH.

Súvisiace články

Aktuálne správy