Americké akcie sa na konci týždňa zotavovali

Uplynulý týždeň bolo obchodovanie na Wall Street poznačené politickým chaosom. Americké akcie však v piatok (19.5.) pokračovali v oživovaní, ktoré sa začalo už vo štvrtok (18.5.).
Kľúčový americký index Dow Jones Industrial sa v piatok ďalej zotavoval, keď si pripísal 0,69 % a uzavrel na úrovni 20.804,84 bodu. Z dôvodu stredajšieho prepadu (17. 5.) však za celý uplynulý týždeň stratil 0,44 %.
Širší index S&P 500 sa v piatok zvýšil o 0,68 % na 2381,73 bodu. Technologický index Nasdaq 100 vzrástol o 0,45 % na 5651,56 bodu.
Americký prezident Donald Trump sa aktuálne nachádza pod tlakom pre prepustenie šéfa FBI Jamesa Comeyho a vyšetrovanie ruskej aféry. Analytik Craig Erlam spoločnosti Oanda si myslí, že „politický cirkus“ okolo Trumpa uprostred týždňa znížil rizikový apetít investorov. Aktuálne oživenie na akciových trhoch podľa neho dokazuje, že v prípade pádu kurzov nešlo o korekciu ale len o dočasné oslabenie. „Zdá sa, že investori očakávajú, že politici v USA sa čoskoro opäť začnú koncentrovať na témy, ktoré predtým podporili trhy, ako sú dane a štátne výdavky,“ uviedol Erlam.

Súvisiace články

Aktuálne správy