Arcona Property Fund vykázal v prvom štvrťroku hrubý zisk 1,4 mil. eur

Fond Arcona Property Fund dosiahol v prvom kvartáli tohto roka zisk pred zdanením v objeme 1,4 mil. eur. Po zohľadnení výnosov z precenenia a jednorázových nákladov predstavoval zisk pred zdanením 424 tis. eur. Informovala o tom spoločnosť Arcona Capital v tlačovej správe.

Celkovú hodnotu aktív chce spoločnosť v horizonte následujúcich troch až piatich rokov zvýšiť na 500 mil. eur. V prvom štvrťroku spoločnosť zároveň dokončila akvizíciu portfólia jedenástich nákupných centier v Poľsku v hodnote 25,9 mil. eur. Do výsledkov sa to premietne podľa vyjadrení firmy od marca 2017.

České a slovenské portfólio vykázalo v prvom štvrťroku pokračujúci rast príjmov s čistým medziročným rastom zo sumy 742 tis. eur na 779 tis. eur. Medzi koncom roku 2016 a koncom marca tohto roka vzrástla miera obsadenosti portfólia z 86,7 % na 95,6 % v Českej republike a z 73,5 % na 74,4 % na Slovensku.

Arcona Capital je nezávislý správca fondov nehnuteľností pôsobiaci na trhoch severnej a strednej Európy. Spoločnosť sídli v Mníchove. Fond Arcona Property Fund (ARCPF) investuje do komerčných nehnuteľností v strednej Európe.

Súvisiace články

Aktuálne správy