Opel znižuje počet elektrických Ampér na európsky trh

Opel, nemecká dcéra koncernu General Motors (GM), v januári informoval, že tento rok dodá na európsky trh väčší počet automobilov s elektrickým pohonom vyrobených v USA. Situácia sa medzičasom výrazne zmenila. Vedenie Opela dnes oznámilo, že počet vozidiel Ampera-E bude do konca roka k dispozícii len asi 40. Pritom má firma v Nemecku takmer 2400 predajní.
Autá si súkromné osoby nebudú môcť kúpiť. V autopredajniach sa môžu len zaevidovať, že si chcú vozidlo zobrať na lízing. Pre veľkých zákazníkov vytvorí samostatný rezervačný systém.
Potenciálni záujemcovia o Ampery-E, ktoré majú veľký akčný rádius, musia prejaviť veľkú trpezlivosť. K elektroautám sa dostanú najskôr na sklonku roku 2018 alebo na jar 2019.
Vedenie Opela vraj rokuje so svojou americkou centrálou a žiada ju, aby pre európsky trh uvoľnila viac elektroáut.
Ampera-E sa montuje v Spojených štátoch a je prakticky totožná s modelom GM Bolt. Ten sa začal predávať v Amerike v decembri 2016 a kúpilo si ho už do 5000 záujemcov.
Ampera-E sa začne v Európe prednostne predávať v Nórsku, kde sú na kontinente najvyššie štátne subvencie a početné výhody pre ich majiteľov.
Výroba elektroáut v Rüsselsheime nie je istá. GM chce predať Opel francúzskej spoločnosti PSA do konca tohto roku.

Súvisiace články

Aktuálne správy