Podielové fondy minulý týždeň s čistými predajmi cez 1 mil. eur

Najvyššie kladné čisté predaje dosiahli zmiešané fondy.

Zdroje v podielových fondoch pribúdali aj v uplynulom týždni, i keď miernejšie. Podľa údajov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) fondy spravované jej členmi dosiahli kladné čisté predaje vo výške 1,1 mil. eur. Týždeň predtým to bolo plusových 11,7 mil. eur. Celkový objem predaja podielov predstavoval minulý týždeň 36,7 mil. eur, kým spätný nákup dosiahol 35,7 mil. eur.

Z jednotlivých kategórií fondov boli dve v pluse a šesť ich skončilo v mínuse. Najvyššie kladné čisté predaje dosiahli zmiešané fondy, a to v objeme 12,6 mil. eur. V pluse boli aj akciové fondy v sume 1,3 mil. eur. Naopak, najvyššie záporné čisté predaje vykázali realitné fondy vo výške 8,9 mil. eur.

Z jednotlivých správcovských spoločností celkovo najvyššie čisté predaje v objeme 1,97 mil. eur evidovali fondy spravované spoločnosťou Pioneer Investments. Nasledovala správcovská spoločnosť Tatra Asset Management s kladnými čistými predajmi 1,7 mil. eur. Naopak, najvyšší úbytok zdrojov evidovali fondy Prvej penzijnej so zápornými čistými predajmi na úrovni 5,4 mil. eur.

Podrobné údaje o podielových fondoch v 18. týždni nájdete na:

http://dl.sita.sk/uploads/documents/OPF 2017-05-05.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy