Spoločnosť O2 Slovakia v prvom kvartáli dosiahla výnosy takmer 64 mil. eur

Spoločnosť O2 Slovakia zaznamenala za prvý kvartál tohto roka medziročný nárast výnosov o 7 % na takmer 64 mil. eur. Ako firma informovala v piatok, zisk pred úrokmi a zdanením (EBITDA) narástol na 21,4 mil. eur. Počet zákazníkov sa oproti porovnateľnému obdobiu predchádzajúceho roka zvýšil o 4 % na 1,892 milióna.

„Najvýraznejšie rástol počet zákazníkov platiacich na základe faktúry, ktorých podiel na celkovej zákazníckej báze vzrástol k 31. marcu na takmer 57,7 %,“ uviedol operátor. Priemerný mesačný výnos na zákazníka (ARPU) predstavoval v prvom štvrťroku 2017 u zákazníkov platiacich na základe faktúry 12,6 eura a u zákazníkov s predplatenou kartou 5,4 eura. Najväčšiu dynamiku zaznamenali výnosy z dátovej prevádzky, ktoré sa zvýšili o 40 %.

O2 s kuriérskou spoločnosťou Slovak Parcel Service/InTime odštartovalo prevádzku systému vlastnoručného elektronického biometrického podpisovania zmlúv doručovaných zákazníkom až domov. Dodávateľom tejto technológie je startup Axepto, s ktorým O2 už v minulosti spolupracovalo.

O2 pôsobí na Slovensku prostredníctvom slovenskej dcéry materskej O2 Czech Republic od roku 2006, kedy naň vstúpila ako súčasť španielskej skupiny Telefónica. Svoju komerčnú prevádzku začala 2. februára 2007 a poskytovala služby pod značkou O2. Skupina Telefónica sa koncom roka 2013 dohodla na predaji Telefónica Czech Republic vrátane slovenskej dcéry skupine PPF za 2,467 mld. eur. Česká i slovenská firma sa premenovali na O2. Telekomunikačný operátor O2 bude pôsobiť pod touto značkou v ČR aj na Slovensku až do roku 2022.

Súvisiace články

Aktuálne správy