Tržby skupiny PSA v prvom kvartáli medziročne stúpli o 4,9 percenta

Skupina PSA Peugeot Citroën za január až marec vykázala tržby 13,629 mld. eur, pričom tržby automobilovej divízie boli vo výške 9,018 mld. eur.

Francúzska skupina PSA Peugeot Citroën za prvý kvartál vykázala tržby v sume 13,629 mld. eur. Tržby automobilovej divízie za január až marec boli v objeme 9,018 mld. eur a dcérska firma Faurecia, ktorá je výrobcom automobilových dielcov, dosiahla tržby na úrovni 5,092 mld. eur. Tržby celej skupiny za prvé tri mesiace tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška posilnili o 4,9 percenta, pričom tržby automobilovej divízie sa zväčšili o 2,5 percenta. Skupina PSA o tom informovala v stredu na svojej internetovej stránke.

PSA zároveň uviedla, že v tomto roku očakáva rast automobilového trhu v Európe o približne jedno percento a v Latinskej Amerike o dve percentá. Automobilový trh v Číne sa podľa predpovede PSA v roku 2017 zväčší o päť percent a trh v Rusku by mal zostať stabilný.

PSA pôsobí aj na Slovensku. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003 a do začatia výroby dosiahla 700 mil. eur. Faurecia pôsobí na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Faurecia Slovakia, s. r. o. ktorá vyrába napríklad sedačky pre závod PSA Peugeot Citroën v Trnave.

Súvisiace články

Aktuálne správy