Rekonštrukcia CSS Zátišie v Snine by mala priniesť úsporu nákladov na prevádzku

Rekonštrukcia budovy sídla Centra sociálnych služieb (CSS) Zátišie v Snine, na ktorú vlani vyčlenil Prešovský samosprávny kraj (PSK) 290.000 eur, bude podľa zmluvy stáť menej. Cena diela vrátane DPH predstavuje takmer 189.000 eur. TASR informovala hovorkyňa PSK Daša Jeleňová s tým, že zákazka je momentálne v procese realizácie.
Dôvodom rekonštrukcie budovy bol veľmi zlý technický stav, ktorý nevyhovoval súčasným požiadavkám a platným technickým normám. „Stavebné práce riešia strechu, krov, zateplenie, prekrytie terás a balkónov, podlahu terás a balkónov, výmenu okien,“ priblížila hovorkyňa. Zhotoviteľom stavby je prešovská firma Lechstav, s.r.o., ktorá vzišla z verejnej súťaže.
Ako TASR informoval riaditeľ CSS Zátišie Ján Šrenkel, rekonštrukcia objektu si nevyžiadala organizačné zmeny súvisiace s poskytovaním sociálnych služieb pre prijímateľov. „Sťahovať sme sa nemuseli, lebo rekonštrukcia sa netýkala interiéru budovy,“ uviedol s tým, že prevádzka zariadenia nebola narušená. „Prijímatelia sociálnych služieb z rehabilitačného strediska, služby včasnej intervencie, klienti špecializovaného sociálneho poradenstva a deti krízového strediska sa prispôsobili prebiehajúcej rekonštrukcii úplne bezproblémovo a privítali, že budova bude pekná nielen zvnútra, ale aj zvonku,“ dodal.
Rekonštrukciou budovy, ktorá bola postavená na prelome 50. a 60. rokov minulého storočia, predpokladajú úsporu nákladov na prevádzku zariadenia, napr. výdavky na teplo, ale aj zlepšenie kvality života prijímateľov sociálnych služieb, napr. odstránením bariér.

Súvisiace články

Aktuálne správy