Vo štvrtok a v piatok sa v Nitre skutoční veľtrh práce JOB EXPO 2017

Na jednom mieste sa podľa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR stretne 179 slovenských a 50 zahraničných zamestnávateľov s ponukou viac ako 31 000 voľných pracovných miest.

V dňoch 27. a 28. apríla sa v priestoroch Agrokomplexu v Nitre uskutoční 7. ročník veľtrhu pracovných príležitostí na Slovensku Veľtrh práce – JOB EXPO 2017. Súčasťou podujatia je aj 19. medzinárodná burza práce European Job Days 2017 a 25. ročník celonárodnej výstavy Mladý tvorca 2017. Informovala o tom hovorkyňa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR (UPSVAR) Jana Lukáčová.

Na jednom mieste sa podľa nej stretne 179 slovenských a 50 zahraničných zamestnávateľov s ponukou viac ako 31 000 voľných pracovných miest, z toho minimálne 11 897 od prítomných slovenských zamestnávateľov, 15 000 voľných pracovných miest na pracovných portáloch a 4 258 zahraničných pracovných miest.

„K nim sa pridajú vzdelávacie agentúry a poradenské organizácie, ktoré ponúknu širokú paletu služieb od poradenstva, ako napríklad poradenstvo pre zdravotne postihnutých, pracovno-právne poradenstvo, kariérové poradenstvo, cez testovanie tzv. mäkkých zručností, jazykových zručnosti, počítačových zručností až po hodnotenie osobnosti,“ uviedla Lukáčová. Veľtrh práce JOB EXPO 2017 je podľa nej určený nielen nezamestnaným, ktorí si hľadajú prácu, ale aj pre generáciu, vstupujúcu na trh práce v budúcnosti alebo chystajúcu sa na prípravu na povolanie.

JOB EXPO 2017 a ďalšie sprievodné podujatia sa uskutočnia v štyroch výstavných pavilónoch. Pavilóny M1 a M2 sú vyhradené na hľadanie pracovných príležitostí na Slovensku. V pavilóne M2 nájdu návštevníci aj ponuky na zamestnanie v krajinách Európskej únie. V pavilóne M3 a M4 sú pripravené možnosti poradenstva a testovania a prezentácia duálneho vzdelávania prostredníctvom zamestnávateľov a spolupracujúcich stredných škôl. „Na podujatí bude prebiehať aj množstvo odborných prednášok a workshopov pre uchádzačov o zamestnanie a pre žiakov stredných a základných škôl,“ informovala hovorkyňa UPSVAR. V pavilóne M4 sa bude konať celoštátna prezentačná a predajná výstava výrobkov žiakov stredných odborných škôl Mladý tvorca 2017.

Súvisiace články

Aktuálne správy