Nové Audi Q8 sa bude vyrábať exkluzívne v Bratislave

Volkswagen Slovakia (VW SK) bude produkovať nový SUV model. Pripravované Audi Q8 sa bude vyrábať pre zákazníkov z celého sveta exkluzívne v Bratislave. Informovala o tom dnes hovorkyňa automobilky Lucia Kovarovič Makayová s tým, že prvé vozidlá začnú schádzať z výrobnej linky v roku 2018.
„Získať do portfólia prestížny model Audi Q8 pre nás znamená prejav veľkej dôvery, z čoho sa v Bratislave s celým tímom veľmi tešíme,“ zhodnotil predseda predstavenstva VW SK Ralf Sacht. Modelom Q8 otvorí značka Audi nový segment pre vyššiu triedu.
Bratislavský závod VW SK je podľa jej predstaviteľov výkladnou skriňou značky a koncernu Volkswagen. Kvalitné vozidlá pre zákazníkov na celom svete tu vyrába tím kvalifikovaných zamestnancov. „Dali sme si záväzok mať tú najlepšiu štartovaciu pozíciu pri rozhodovaní o výrobe nových modelov, a to s cieľom zabezpečiť budúcnosť závodu a stabilné pracovné miesta pre našich zamestnancov,“ doplnil Sacht s tým, že v závode aktuálne vrcholia prípravy na výrobu troch nových modelov.
Pri výrobe nového modelu Q8 využije závod technológie a skúsenosti z výroby aktuálneho sériového vozidla Audi Q7. Z jednej z najnovších karosární s približne tisíckou robotov budú v budúcnosti vychádzať tri modely – nová generácia Volkswagen Touareg, Audi Q7 a Audi Q8. V karosárni sú nasadené najnovšie technológie, niektoré prvýkrát v koncerne. Vďaka nim je možné spájať hliník a rôzne druhy ocele. Úroveň automatizácie tu dosahuje 90 % a o technológie sa stará približne tisícka vysokokvalifikovaných zamestnancov.
Štúdia nového SUV Audi Q8 concept bola predstavená v januári tohto roka na autosalóne v severoamerickom Detroite. Ďalší pohľad na vozidlo ponúkol Audi Q8 sport concept, ktorý mal premiéru na ženevskom autosalóne. Zároveň priniesol už konkrétny výhľad na sériové auto. Autorom dizajnu Audi Q8 je šéfdizajnér značky Audi Marc Lichte.
Výroba vozidiel v Bratislave sa postupne rozširuje z dvoch na tri výrobné segmenty: Volkswagen/Audi (Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8), Porsche (Porsche Cayenne) a segment New Small Family (malé mestské vozidlá Volkswagen up!, elektrický Volkswagen e-up!, ŠKODA Citigo, SEAT Mii).

Súvisiace články

Aktuálne správy