Železnice SR vyhlásili tender na výber mobilného operátora

Predpokladaná cena za komplexné mobilné elektronické komunikačné služby pre Železnice Slovenskej republiky na tri roky predstavuje 2,85 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) plánujú vynaložiť na zabezpečenie komplexných mobilných elektronických komunikačných služieb v rámci verejnej telefónnej siete za tri roky predbežne 2,85 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (3,42 mil. eur vrátane dane). Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže na výber mobilného operátora, predpokladaná cena služieb zahŕňa možnosť uplatnenia opcie na predĺženie budúcej rámcovej dohody z dvoch na tri roky. Bez opcie predstavuje maximálny rozpočet na zákazku 1,9 mil. eur bez dane na dva roky.

„Predmet zákazky sa bude vzťahovať na 5 500 účastníckych SIM kariet. Počas trvania rámcovej dohody si obstarávateľ vyhradzuje právo v závislosti od prevádzkovej potreby uvedený počet účastníckych SIM kariet upravovať. Súčasťou predmetu zákazky je aj dodanie koncových zariadení mobilnej komunikácie,“ oznámili ŽSR. 

Lehota na predkladanie ponúk je 11. mája, pričom ponuky uchádzačov musia byť viazané minimálne do 31. októbra tohto roku. Železničiari plánujú pre výber mobilného operátora použiť elektronickú aukciu a rámcovú dohodu uzavrú s jediným uchádzačom.

Železnice Slovenskej republiky vznikli 1. januára 1993 a v Obchodnom registri SR sú zapísané od 31. decembra 1993 ako nástupca štátneho podniku. Na základe transformácie a reštrukturalizácie sa od 1. januára 2002 od ŽSR oddelila osobná a nákladná doprava. Podnik má základné imanie 800,17 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy