mBank investuje 50 mil. eur do nových technológií pre finančné inštitúcie

Skupina mBank, ktorá pôsobí na Slovensku, v Čechách a Poľsku investuje 50 mil. eur do oblasti technologických startupov. Zriaďuje fond pre startupy špecializujúce sa na vývoj a predaj nových technológií v oblasti financií. “Cieľom projektu je vytvoriť technologické riešenia, ktoré pomôžu finančným inštitúciám po celom svete tak, aby spĺňali výzvy fintech éry,” uviedol Cezary Stypułkowski, generálny riaditeľ mBank Group.

V počiatočnej fáze investície budú startupisti spolupracovať s mBank, ktorá má viac ako 5 mil. zákazníkov na Slovensku, v Českej republike a v Poľsku. mBank bude ich prvým partnerom a pri rozbehu im pomôže dosiahnuť tzv. kritickú masu klientov. S finančnou podporou fondu a know-how môžu spoločnosti následne ponúknuť svoje riešenia zákazníkom do celého sveta.

Projekt je pre mBank príležitosťou, a to nielen z finančného hľadiska, ale aj z hľadiska postavenia na trhu. Tento projekt banke podľa jej vyjadrení pomôže posilniť pozíciu spoločnosti, ktorá je pripravená na výzvy digitálneho trhu a je schopná reagovať na očakávania stále väčšieho počtu zákazníkov využívajúcich mobilné služby. “Ide o jednu z hlavných iniciatív v rámci našej stratégie Mobilná banka na obdobie 2016 až 2020,“ dodáva Cezary Stypułkowski.

mBank je internetovou bankou, ktorá na Slovensku pôsobí od roku 2007. Odvtedy získala viac ako 265 tis. klientov. Medzi produkty mBank patria okrem osobných, podnikateľských a sporiacich účtov tiež kreditné karty, spotrebiteľské úvery a hypotéky. Na Slovensku pôsobí ako mBank S.A., pobočka zahraničnej banky a patrí do skupiny Commerzbank.

Súvisiace články

Aktuálne správy